Death Valley de Peel

26 september 2019

Death Valley de Peel heeft een heel indrukwekkende middag verzorgd voor groep 7/8. Met verhalen, liedjes en filmpjes uit WO2.

Death Valley De Peel bedient ook het onderwijs in De Peel 

Het programma Death Valley De Peel, waarmee Museum Klok & Peel de bevrijding in Zuidoost-Brabant - nu 75 jaar geleden - herdenkt, steunt niet alleen op een tentoonstelling, een verhalenboek en activiteiten buitenshuis, maar ook op een educatief pakket voor alle zes de Peelgemeenten. Het educatieprogramma bestaat uit diverse onderdelen voor verschillende leeftijden. Er is een lespakket voor de groepen 7 en 8.  

Doel is om kinderen ervan bewust te maken dat in hun eigen leefomgeving tussen 1940 en 1945 een oorlog heeft gewoed, waarin hun (over)grootouders verschrikkelijke dingen hebben meegemaakt en voor moeilijke keuzes hebben gestaan.

Het aantal ooggetuigen dat uit eigen ervaring daarover kan vertellen slinkt elk jaar. Dat maakt 75 jaar bevrijding hét moment om jongere generaties te betrekken bij het herdenken van de gebeurtenissen uit WOII. Opdat zij op hun beurt het besef kunnen doorgeven dat vrijheid een groot goed is.

Terug naar overzicht